vineri, 20 ianuarie 2017

File de jurnal - 93

Pentru astazi (data/ora) - 20 ianuarie 2017, ora 11:46

 Afara ... este foarte frig, dar soarele straluceste de-ti ia ochii. Trotuarele sunt invadate de mormane mai mici si mai mari de zapada noroioasa inghetata, iar din loc in loc, pe suprafete mari chiar, ghiata este stapana. Oamenii merg ca pinguinii prin oras, cu pasi mici si corpul incordat, cu plase in mainile inghetate si cu caciulile trase pe ochi. Nici Pufica nu a aprobat plimbarea de dimineata, prin urmare nu a vrut sa se goleasca. Vedem diseara...

 Mă gândesc ... ca negativitatea este pentru creier ca un virus pentru calculator. Am auzit acest lucru la o doamna pe care o urmaresc pe youtube si sunt perfect de acord cu ea. Este suficient sa ai un singur gand negativ la un moment dat, ca te si trezesti invadata de astfel de ganduri si pana sa te dezmeticesti esti in prag de depresie. Cine o fi inventat negativitatea?

Sunt recunoscatoare pentru ... internet!!! Cu ajutorul lui tin legatura cu cei dragi si plecati departe, cu ajutorul lui sunt la curent cu ce se intampla in oras, in tara, in lume. Tot datorita lui am acest loc de munca si tot cu ajutorul lui pot scrie azi aici ♥♥♥ 

 Din bucătărie ....Aseara am facut piure de cartofi, file de cod pane si mici la cuptor 😉. Poftesc macaroane cu branza de cateva zile, cu toate astea fac tot altceva de mancare 😆  

 Cu ce sunt imbracata ... Azi sunt putin maro 😏. Pantaloni catifelati maro caramiziu, bluza grosuta maro inchis, bocanci maro de zapada, cercei banuti vintage - maro coclit. Haina este tot maro, iar caciula este tot maro 😜. Da, azi sunt maro. 

 Citesc ...  Toate acele locuri minunate - Jennifer Niven. Aseara am ajuns la pagina 222 si trebuie sa recunosc ca imi place. 
   Am terminat Secretul rubinului - Barry Unsworth. A primit 2 stelute, din 5, de la mine. Daca ar fi cazul sa compar subiectul acestei carti cu ceva, fara sa ma gandesc prea mult raspunsul meu ar fi: un ghem din care ies multe fire. Cand crezi ca urmaresti firul principal, te trezesti cu alt fir care isi scoate capul la iveala.
Da, are un personaj principal si da, totul se petrece intr-o perioada scurta de timp, dar totul este atat de excesiv complicat! Este ca si cum autorul stie foarte bine toate "ingredientele" pentru a scrie o carte buna, doar ca nu stie sa le puna in ordinea corecta si exagereaza folosindu-le pe toate.
Am citit-o destul de greu, deci nu primeste nota mare de la mine. Poate altcineva, cu o minte mai limpede si liniste destula ii va acorda o nota mai mare :)

 Ascult .... Europa FM online.

 În casa ... Bradul junioarei in continuare este la vedere, dar golit de podoabe. Sambata asta poate va fi pus la locul lui.
  Sambata trecuta sotul meu a scos toate covoarele in zapada, a aerisit casa, a spalat podelele si a sters dulapurile de praf. Cum sa nu-l iubesti? ♥♥♥ Eu si junioara am fost la cumparaturi si cand ne-am intors acasa totul era luna si bec ♥♥♥
  Pentru ca avem liber luni si marti, am pus "gand rau" dulapului, mai precis hainelor din el. Are nevoie (iar!!!) de o decongestionare si deja ma deprima cand il deschid. Deja am sortat tricourile sotului, dar mai sunt o gramada de haine de luat la mana.

In gradina/pe pervaz... Violetele sunt inca inflorite 🌼 Cele doua ghivece noi pana acum sunt ok, dar este prea devreme sa imi dau seama daca cele doua frunzulite s-au prins cu adevarat.
  Ma intreba junioara zilele trecute daca noi avem ghiocei in gradina si nu am stiut sa-i raspund. Nu-mi aduc aminte! Parca nu am vazut primavara trecuta... Imi aduc aminte de cateva lalele sighinase si cativa crini salbatici, ba parca si de vreo doua zambile cam chele, dar ghiocei parca nu am vazut. O sa caut bulbi de ghiocei, zambile si narcise sa plantez in gradinuta pentru ca este golasa.

 Unul dintre lucrurile mele preferate ... freziile ♥♥♥

 Melodia preferata momentan.... .

 Noutati ... Saptamana asta mi-am schimbat in sfarsit ochelarii!!! Mi-a trebuit un an sa fac asta!!! In doua zile au fost gata si acum imi vine sa rad cand ma gandesc cat am amanat treaba asta, care era foarte importanta. Imi gaseam tot felul de motive: ba ca nu stiu programul pentru consultatii, ba ca poate nu-mi ajung banii, ba ca este prea frig afara, ba ca astept urmatorul salariu... Ei bine, m-am hotarat pe moment sa ma duc sa vad programul, pentru ca nu erau alti programati mi-a fost facuta consultatia imediat, mi-au ajuns banii (ba mi-au si ramas 😆) si a doua zi aveam deja pe nas ochelarii potriviti. Ei, asta da treaba!

Ultimul film vazut .... Battle of the Year - o poveste interesanta, la care se pot uita si copii 😉

 Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc: 


Globuletul este lucrat manual de sora mea si l-am primit cadou de Craciun (2016).
Ingerasii sunt vintage si i-am primit de la mama, tot de Craciun (2016).

6 comentarii:

  1. Si sotul meu a vrut sa puna covoarele pe zapada si sa le scuture, dar ia zapada de unde nu-i :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi este foarte frig si de aceea inca mai avem zapada :)
      Harnici tare barbatii astia :D

      Ștergere
  2. Am scos si io la Buna covoarele pe zapada, nu stiu de unde am bucuria asta. Cand eram copil mama aducea zapada in lighean si le stergea cu peria. Habar n-am de unde am avut doru, dar m-am jucat cu ele pana nu mi-am mai simtit degetele. Si eu mai am bradu, o creanga pe podea si instalatia ghemotoc pe ea:))) Bine ca n-a fost de ala mare, toate acele s-au uscat si au cazut. Este minunat globul, cred ca mi-ar placea sa lucrez cu paiete :) Sa ai o saptamana frumoasa si de-i posibil sa revii repede la jurnal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi n-am mai avut brad adevarat de foarte multi ani in casa :) Totusi, imi place sa am macar o crenguta mica intr-un pahar.
      Repede inseamna vinerea :D

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog