luni, 2 martie 2015

File de jurnal - 66

Pentru astazi (data/ora) - 2 martie 2015, ora 20:30

 Afara ... Azi a fost cald si soare, o adevarata zi de primavara. In centru era o domna care vindea zambile si ghiocei si imi venea sa le cumpar pe toate. Din seara asta s-a anuntat cod galben de ploaie.

 Mă gândesc ... ca peste 33 de saptamani voi scrie fila de jurnal cu numarul 99.

Ceva care ma face sa zambesc ... pomii infloriti ♥♥♥

 Din bucătărie .... Ieri am facut o ciorba acra de pui cu legume, salata de vinete, guguluf umplut si lipii cu tarate si seminte de chimen. Azi nu bucataresc, dar maine as manca spanac cu ou ochi.

 Cu ce sunt imbracata ...Pantaloni de trening bleumarin, tricou rozaliu, sosete cu dungi roz, albe si gri.

 Citesc ...Am terminat duminica Cea care alina - Anna Gavalda. O carte alambicata, greu de urmarit si de inteles. Gavalda a vrut sa scrie ceva serios si profund si nu a reusit decat sa plictiseasca, sa enerveze si sa complice. La un moment dat, dupa 300 si ceva de pagini, sunt cateva pagini bune in care se povesteste fluid, logic si frumos. Personajul Kate reuseste sa atraga cititorul cu povestea ei si mai ca-ti vine sa stergi cu buretele toate ametelile de pana in acel moment. Dar magia dureaza doar cateva pagini pentru ca autoarea probabil s-a plictisit repede sa scrie frumos si a continuat sa arunce cu vorbe pe hartie avand pretentia de la umilul cititor sa ii urmareasca cu mare interes incalceala gandurilor. M-a dezamagit cartea asta. 
Acum citesc Eleganta ariciului - Muriel Barbery

 Ascult .... televizorul in fundal si bazaitul calculatorului.

 În casa ... Este ordine si cald si bine. Sambata am spalat aragazul si baia. 

 Unul dintre lucrurile mele preferate ... branza ♥♥♥ Cu mucegai sau fara, dulceaga, picanta sau sarata, maturata sau prosapata, cu sau fara alte adaosuri de arome. O iubesc!

 Melodia preferata momentan... Ellie Goulding - Love me like you do

 Noutati ... Tortulesc si prajituresc de zici ca-mi deschid cofetarie. Tare-mi place sa fac dulciuri! Ma relaxeaza si  in acelasi timp ma ambitioneaza sa incerc mereu ceva nou, nemaincercat. In plus sunt toate de dieta si cu ajutorul lor spun NU hotarat dulciurilor neconforme.
Dorm foarte prost in ultima vreme si ma trezesc foarte obosita. Seara adorm foarte greu si dimineata ma trezesc cu greutate. Ziua am totusi energie si nici buna dispozitie nu mi-este alterata. Am o stare zen de zile mari! As putea profita de starea asta sa ma reapuc de sport.
Am schimbat cadenta dietei de la 1/1 la 3/3 si mi-e mai bine asa. Cantarul este prietenos, dar nu vreau sa-l laud prea tare, sa nu-l deochi. L-am ascuns sub dulap ca sa nu ma mai cantaresc de trei ori pe zi si trucul functioneaza. Nu ma mai stresez si nu-mi mai strica ziua.
Planul cu planificarea meniului in avans pe o saptamana a cazut deocamdata. Nu stiu cum reusesc sa fac asta pentru altii si pentru mine nu! Pur si simplu nu-mi vine in cap nici o combinatie care sa-mi convina si ma trezesc ca nu reusesc sa aleg nimic care sa si ramana pe foaie pana la final.   

 Ultimul film vazut .. Perfect strager - un film dragut si relaxant care a primit nota 6 de la mine.

 Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:


Mai participa la acest proiect:
Idee preluata de la Corcodusa.

Anul trecut, pe 3 martie, scriam fila de jurnal 30.

6 comentarii:

  1. Ha, ha, peste 33 is 99! Se vor fi adunat atunci file cat de-o carte:) Ar trebui sa pun la socoteala "cartea" asta, ca alta nu prea citesc:))))Ce inseamna la dieta alea cu 1/1 si 3/3 cadenta? Am facut tort cu oua si spanac, il public maine:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti place modul meu de a gandi :D Aduc aproape de tot viitorul indepartat si astfel pliez timpul si mai mult decat trebuie.
      In dieta mea iti alegi o cadenta, mereu impara, de zile de proteine pure si zile de proteine + legume. Pana saptamana trecuta am tinut 1 zi proteine pure urmata de o zi de proteine+legume dar trebuia sa gatesc in fiecare zi si devenise epuizant. Acum, daca tin 3/3 gatesc o oala mare care imi ajunge 3 zile :D
      Abia astept sa vad tortul :D

      Ștergere
  2. Bravo pentru perseverenta. Mie mi-a placut mult Eleanta ariciului. Primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Anca :D Eu am ajuns la pagina 40 si inca nu ma pot pronunta daca imi place sau nu :D
      Primavara frumoasa si vesela va doresc si eu! :*

      Ștergere
  3. Imaginea veselă și primăvăratică aleasă pentru această filă de jurnal mi-a făcut mare plăcere.

    La multi ani de Ziua femeii, Cristina !

    RăspundețiȘtergere

Cele mai citite articole din acest blog