miercuri, 16 iunie 2010

Zori de zi - Breaking Dawn


Iata ca a venit si randul celui de-al patrulea volum (Breaking Dawn) din seria "Twilight " sa apara pe blogul meu :) Cartea am citit-o de multa vreme insa am uitat sa scriu despre ea :) Si cum celelalte trei volume apar aici, nu puteam sa las seria incompleta.
Aceasta a patra carte a fost cireasa de pe tort. Plina de tot felul de intamplari inimaginabile pentru un om normal, m-a captivat si m-a tinut cu sufletul la gura pana la ultima pagina. In sfarsit se intampla ce asteptam sa se intample inca de la citirea primului volum :) Bella si Edward se casatoresc, fac dragoste, au un copil... Insa toate aceste etape normale in desfasurarea povestii nu decurg lin si natural, ci sunt puse in pericol de tot felul de actiuni dramatice in care sangele are rol principal.
Am gasit pe site-ul Wikipedia.ro un rezumat foarte frumos al cartii si am decis sa-l public si aici:

Zori de zi este al patrulea şi ultimul roman din seria Amurg, şi este împărţit în trei „cărţi” sau secţiuni, prima şi a treia carte fiind povestite din punctul de vedere al protagonistei Bella Swan, iar a doua fiind istorisită din punctul de vedere al lui Jacob Black.

Cartea întâi: Bella
Începe cu căsătoria lui Edward şi a Bellei care are loc în cadrul unei ceremonii organizate de Alice. Jacob Black se întoarce cu prilejul nunţii, şi, deşi încă rănit, îi spune Bellei că vrea doar ca ea să fie fericită. După ceremonie, Edward şi Bella se îndreaptă către Insula Esme, un dar oferit de către Carlisle soţiei sale. Ei fac dragoste, dar acest fapt naşte un conflict între ei. Vânătăile de pe corpul Bellei îl determină pe Edward să refuze să mai facă dragoste cu soţia lui până când aceasta nu va fi transformată în vampir. Rugăminţile Bellei îl fac însă să îşi schimbe părerea. La scurt timp, Bella începe să se simtă rău şi îşi dă seama că e gravidă. Speriat de dezvoltarea rapidă a fetusului şi de posibilul impact pe care acest lucru l-ar avea asupra Bellei, Edward o duce la Carlisle pentru un avort. Însă Bella e decisă să păstreze copilul şi îi cere sprijinul lui Rosalie, sora lui Edward, ştiind că aceasta şi-a dorit mereu un copil.

Cartea a doua: Jacob
Jacob află că Bella este însărcinată, şi că sarcina a adus-o într-o stare îngrozitoare de epuizare. Vârcolacii, văzând în copilul nenăscut al Bellei o ameninţare, iau decizia să atace familia Cullen şi să omoare atât pe Bella cât şi pe copil. Simţind că aşa ceva ar fi nedrept, Jacob se opune deciziei luate de Sam, liderul grupului, şi, invocându-şi dreptul de Alpha, se retrage din haită. El este însoţit de fraţii Leah şi Seth Clearwater, şi toţi trei ajută familia Cullen să o protejeze pe Bella.

După aproximativ o lună de sarcină, copilul ajunge la maturitate şi Jacob hotărăşte să îl ucidă imediat ce se va naşte. Bella aproape că moare în timpul naşterii, însă Edward reuşeşte să o salveze injectându-i propriul său venin în inimă. Pe parcursul transformării lente şi dureroase a Bellei în vampir, Jacob se „lipeşte” (proces prin care un vârcolac îşi găseşte sufletul pereche) în mod involuntar de Renesmee, fiica Bellei.

Cartea a treia: Bella
Cartea a treia e povestită din nou din perspectiva Bellei, primele capitole fiind consacrate descrierii noilor abilităţi ale eroinei în calitate de proaspăt vampir. Lucrurile se precipită însă când Irina, un vampir din clanul Denali o vede pe Renesmee, fiica celor doi, crede în mod greşit că aceasta este un „copil nemuritor”, fapt ce ar încălca grav regulile lumii vampirilor, şi pleacă să informeze clanul Volturi. Într-o încercare de a salva copilul, familia Cullen adună vampiri din toată lumea pentru a le sta drept mărturie că Renesmee nu poate fi un copil vampir. La o lună după apariţia Irinei în Forks, clanul Volturi soseşte pentru a pedepsi familia Cullen, însă, atunci când descoperă că au fost greşit informaţi, o execută imediat pe Irina pentru greşeala ei. Ei rămân însă indecişi asupra faptului dacă Renesmee ar trebui să fie tratată ca o ameninţare la adresa lumii vampirilor sau nu. Alice şi Jasper, care îşi părăsiseră familia înainte de confruntare, se întorc la timp cu Nahuel, o fiinţă de 150 de ani jumătate om, jumătate vampir ca şi Renesmee. El demonstrează că fiinţele ca el nu prezintă nicio ameninţare şi Volturi sunt siliţi să plece, iar Edward şi Bella îşi câştigă dreptul la o existenţă tihnită alături de fiica lor.


Sursa text : http://ro.wikipedia.org/wiki/Zori_de_zi_(roman)

Pe site-ul oficial al lui Stephenie Meyer, http://www.stepheniemeyer.com/bd_playlist.html, aveti un playlist cu melodiile ce au acompaniat-o pe autoare cand a scris acest volum. Tot aici gasiti povestea din spatele cartii si tot felul de alte lucruri foarte interesante pentru fani.

Am gasit si doua postere foarte frumoase aici: http://ancsatwilight.hupont.hu/231/poosztereek


2 comentarii:

  1. Am vazut ca stii sa faci skin! Te rog foarte mult sa imi faci si mie! Daca vrei add la id rihannar42 Sa specifici cine esti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hot, nu cred ca vreau sa incep astfel de afaceri :) Daca vrei sa incerci sa faci singur, iti recomand rubrica "Incepator blog" de pe blogul meu celalalt, Cristina's world.
    Multumesc pentru vizita si pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere

Cele mai citite articole din acest blog