miercuri, 19 februarie 2014

Sfarleaza cu fofeaza - Victor Ion Popa


Mi-am cumparat aceasta carte de la Magazinul de carte. Stiam povestea pentru ca in copilarie am avut un disc de vinil cu ea. O ascultam cu placere, de cateva ori pe luna. Niciodata nu am citit cartea si eram sigura ca povestea de pe disc este incompleta. Nu m-am inselat. Povestea scrisa dezvaluie multe detalii si trairi, foarte importante pentru a intelege exact faptele descrise. Povestea audio este doar un preludiu.
Victor Ion Popa scrie foarte frumos si are darul de a te prinde in mrejele povestii inca de la primele pagini. Va spun sincer ca nu am lasat cartea din mana pana nu am citit-o din scoarta in scoarta.
O viata dusa doar pentru indeplinirea unui vis, un om care si-a dorit sa zboare cu orice pret, avioane, ambitie, determinare, sacrificiu, entuziasm, Toader, Merisor, Costache Dumnezeu, lastunul.
Ma intreba cineva la un moment dat: ce carte ai recomanda unui adolescent caruia nu-i place sa citeasca? Atunci mi-au venit in minte tot felul de titluri si autori, dar acum parca niciuna nu mi se pare mai potrivita decat aceasta carte. Intamplarile lui Toader Mandruta sunt o lectie frumoasa, din care poti invata ca fara dorinta, daruire si perseverenta nu-ti poti indepli visele. La ce bun sa visezi daca nu faci nimic sa-ti duci visul la indeplinire? De ce sa renunti cand inca poti lupta? De ce sa nu se poata?
Cres ca v-ati dat seama pana acum ca mi-a facut foarte mare placere sa citesc cartea asta ♥ Se pare ca nu este obligatoriu ca o carte sa fie noua ca sa fie interesanta.
Dati o sansa cartilor vechi si nu le considerati maculatura! Veti fi placut surprinsi, iar raportul calitate-pret este net superior cartilor nou aparute. Aduceti-va aminte de copilarie si de cartile pe care le citeati cu atata drag! Oferiti-le copiilor vostri sansa de a se bucura de o carte cu o poveste frumoasa! Oferiti-va voua un moment de aducere aminte si visare!

2 comentarii:

  1. E pe lista cartea asta de atunci, de la leapsa, d'aia n-am zis nimic:)) Unicornul e pe cale sa fie splendid, de-i sed aripile si de-i reusesc ochii - am doua zile pentru ochii astia, va fi bine! Sa va fie muntele aniversare splendida!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Na ca te-am facut sa-mi lasi comentariu :P
      Unicornul o sa fie minunat, ai sa vazi! :D
      Sarut mana pentru urare!

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog