vineri, 18 iulie 2014

File de jurnal - 44

Pentru astazi (data/ora) - 18 iulie 2014, ora 09:51 

Afara ... este deja destul de cald, iar soarele este arzator. Ne asteapta o zi caniculara, totusi orasul este ca un furnicar si este multa galagie. 


Mă gândesc ... la dragul meu de care imi este foarte dor. Chiar daca zilele trec foarte repede, mi se pare ca mai este o vesnicie pana ne vom revedea. 


Invat ... ca alegerile corecte nu sunt intotdeauna si usoare. 


Sunt recunoscătoare ... pentru puterea cu care reusim sa trecem peste orice obstacol. 


Din bucătărie .... Aseara am facut o tocanita buna tare din piept de curcan cu ciuperci si am finalizat cele 3 torturi comandate pentru azi. Am copt si vinete, dar era deja prea tarziu sa le transform in salata. Le transform azi. Mi-e pofta de salata de ardei copti si cred ca maine o voi face. 


Cu ce sunt imbracata ...Tricou alb cu dungulite galben pai si cafeniu, cu guler in V, pantalon 3/4 din blugi, de culoare bej, balerini negri din plasa impodobiti cu pietricele mici si gri metalic. Mi-am prins parul in coc rasucit, la mana am o bratara fantezie, formata din margelute roz si arginti, de diferite forme si marimi, iar cerceii sunt de culoarea aramei si imita doua monede vechi. 


Citesc .... Festinul ciorilor - al patrulea volum din seria Cantec de gheata si foc - George R.R. Martin. In dimineata asta am ajuns la pagina 264. As fi ajuns mai departe, dar ieri nu am reusit sa citesc nici macar un paragraf.


Vreau ... sa vad macar doua filme zilele astea.


Ce mai mesteresc ... Am terminat rochita junioarei pentru nunta si am cusut si cele cateva maruntisuri care trebuiau reparate. Mai am o rochita de terminat si vreau sa ma apuc sambata de ea. 


Ascult ..... un ciocan care bate in piatra, discutiile oamenilor de la terasa din fata biroului si ceva muzica in surdina.  


În casa ... Am cumparat ieri doua rafturi cromate cu ajutorul carora pot mari spatiul de depozitare din dulapioare (cel de incaltaminte si cel de deasupra masinii de spalat). Mi se par foarte utile si practice ♥


Dieta... Merge mai bine de cand am schimbat macazul si am inceput de lunea trecuta scara nutritionala Dukan. Deja s-au dus 2.5 kg si in ritmul asta imi voi indeplini fara probleme dorinta de a avea o greutate cu 8 in fata de ziua mea. Bine ca am scapat de stagnare si am inceput iar sa slabesc! Vechea metoda nu mai dadea rezultate si deja frustrarea era tot mai mare, impingandu-ma spre neconformitati. 

In ultimele zile nu prea am avut pofta de mancare si am sarit micul dejun pentru ca simteam ca nu pot baga nimic in gura, iar celelalte mese le mananc mai mult fortat. Beau mai multa apa ca de obicei, cu toate astea am gura mereu uscata si-mi este sete. Nu ma doare nimic, nu ma simt rau si nu am alte simptome ca sa ma ingrijorez. Sunt sigura ca o sa treaca.Azi cantaresc 91,5 kg.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... Cerul roz al diminetii ♥♥♥ 


Melodia preferata momentan... Sia - Elastic Heart


Noutati ... Pe langa cele doua rafturi cromate, cumparate de la Lidl, aseara mi-am cumparat de la magazinul din cartier o tava cu capac pentru transportat torturi. Mi-am dorit inca de anul trecut o astfel de tava, dar nu m-am indurat sa dau pe ea 30 lei. Pentru ca aseara costa 19 lei, m-am facut-o cadou. Cu ea pot trasporta un tort inalt bine, cu diametrul de pana la 30 cm, fara sa-mi mai fie frica ca-i stric ornamentele. 

Ieri mi-au ajuns si cartile comandate marti seara de pe Libris.ro: Cei doi domni din Bruxelles - Eric Emmanuel Schmitt, Ce se intampla cu mine? - pentru fete, Ce se intampla cu mine? - pentru baieti. Prima carte este pentru mine, iar celelalte doua pentru junioara. A fost foarte incantata si interesata de aceste carti, prin urmare a citit din ele pana tarziu aseara. Inainte sa i le dau ei, le-am citit si eu. Sunt bine structurate, explicatiile si pozele sunt pe intelesul lor si raspund la toate intrebarile delicate. Pozele sunt destul de explicite, dar nu ostentative si nici rusinoase. Voi reveni asupra acestor doua carti intr-o postare viitoare, pentru ca merita aduse in atentia parintilor ai caror copii au inceput transformarea in adolescenti si au inceput sa puna tot felul de intrebari existentiale.

Ultimul film vazut ..... Nu am vizionat nici un film saptamana asta, dar planuiesc sa remediez asta. 


Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:





Mai participa la acest proiect:
Idee preluata de la Corcodusa

4 comentarii:

  1. Si io-s cu pofta de salata vinetoasa:) Cand o fi vreme de testat cutia misterelor, oi coace si vinete. Nici blatul meu inghetacios n-o crescut, dar imi placu umezeala lui:) Abia astept sa citesc ce zici de cartile alea:) Macar atata citit sa am:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul ala a fost o revelatie!!! Mi-a placut foarte mult si a mers de minune cu crema de ciocolata amaruie :D O sa mai fac :D
      Vin si cu recenzie despre cartile junioarei, pentru ca merita :D

      Ștergere
  2. Excelentă cutia pentru tort, poate adăposti și prăjituri, ferindu-le de praf, de muște sau de răceala excesivă a frigiderului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt ar ocupa foarte mult loc in frigider :D O folosesc doar pentru deplasari :)

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog