vineri, 12 septembrie 2014

File de jurnal - 50

Pentru astazi (data/ora) - 12 septembrie 2014, ora 09:25

 Afara ... este foarte frumos ♥ Soarele inca are putere, iar frunzele inca sunt verzi, deci vara se lupta din rasputeri sa mai stea un pic la noi. Piata este plina cu de toate, insa preturile sunt cam mari si oamenii nu mai cumpara ca in alti ani, cu toate astea parca tot orasul a iesit azi la cumparaturi.

 Mă gândesc ... ca am ajuns la fila cu numarul 50 a acestui jurnal si nu-mi vine sa cred ca m-am tinut de acest proiect! Datorita acestui jurnal am acum o evidenta a multor zile si intamplari si ma oblig sa scriu pe acest blog macar o data pe saptamana.

 Invat ... ca firea omului este schimbatoare si mereu surprinzatoare, nu neaparat in frumos si bine.

 Sunt recunoscătoare ... pentru ca am lichidat si a doua rata la banca ♥♥♥

 Din bucătărie .... Mi-am cumparat azi din piata un kilogram de ardei iute ca sa pun pentru iarna. Vinetele la borcan le-am facut de marti, iar maine as vrea sa cumpar ceva castraveti pentru iarna. Inca nu m-am hotarat daca sa cumpar si gogosari, dar mai vad eu. Pentru azi am in plan un pui gatit in stil chinezesc, cu muguri de fasole mung si ardei, papanasi dukan copti si porumb fiert. Oare mai gasesc in padure fructe de soc? Ma bate gandul sa fac dulceata.

 Cu ce sunt imbracata ...Pantalon negru de stofa, tricou rosu deschis, balerini negri din plasa cu pietricele mici . Parul este prins in coada rasucita la spate si la urechi am cercelusi mici, argintii, in forma de caluti de mare.

 Citesc .... Hotul de carti - Markus Zusak. Am ajuns aseara la pagina 112. Povestea in sine este foarte interesanta pana acum, insa nu-mi place modul sacadat in care a fost scrisa. Mi-a placut ca povestea este povestita de Moarte, asa cum o vede si o pricepe ea, dar intreruperile sunt foarte dese si ti se cam taie elanul la citit.

 Vreau ... sa ma apuc in seara asta de bufetul din bucatarie. L-am amanat toata vara si acum cred ca a venit si momentul lui.

 Ce mai mesteresc ... am bagat masina de cusut in cutie si voi lua o pauza mai lunga de la aceasta activitate.

 Ascult ..... zgomotul strazii si muzica de la terasa din fata biroului meu.

 În casa ... Miercuri seara am vrut sa fac loc in camara la borcanele cu vinete tocate si, chiar daca nu am avut in plan acest lucru, pana la urma m-am trezit ca am scos tot din camara, am schimbat ziarele de pe rafturi cu musama, am batut in cuie o scadura care planuia sa se desprinda in viitorul foarte apropiat, am sortat borcanele, am maturat si am sters praful, am verificat colectia de condimente sa vad daca mai trebuie ceva cumparat si am reorganizat totul. Acum am o camara foarte curata si frumoasa ♥♥♥

Dieta... Am fost provocata marti de Mara, de pe grupul Scara nutritionala, sa vedem care dintre noi doua slabeste cel mai mult saptamana asta. Martea viitoare trebuie sa postam pe grup poza cu cat ne arata cantarul. Ea planuieste sa ma bata cu propriile mele arme, adica sa faca mancare inspirandu-se doar din retetele dukan postate pe blogul meu, iar eu am fost extrem de cuminte si nu am iesit deloc pe aratura. E buna provocarea asta pentru ca ma impulsioneaza sa ma tin de dieta! ♥ Azi cantarul arata 94 kg.

 Unul dintre lucrurile mele preferate ... cafeaua facuta de sotul meu ♥♥♥

 Melodia preferata momentan... Magic! - Rude

 Noutati ... Am terminat si a doua rata!!!! Sunt foarte mandra de acest lucru! ♥♥♥ Uite ca pana la urma ne-am tinut de plan si am facut exact ce ne-am propus! 
Luni incepe scoala. Pana si junioara a recunoscut ca abia asteapta sa inceapa scoala, chiar daca pana acum tot mormaia ca a trecut prea repede vacanta de vara. Trece clasa a patra si nu incetez sa ma mir cat de mare a crescut si cat de mult s-a schimbat.

 Ultimul film vazut .... Ploua cu chiftele 2 - de la noi a primit nota 6. Nu ne-a placut la fel de mult cum ne-a placut primul. 

 Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:




Mai participa la acest proiect:
Idee preluata de la Corcodusa

8 comentarii:

  1. Eu am cumparat fructe de soc de pe marginea drumului - am crezut ca sunt afine, am fost foarte dezamagita cand am aflat ce sunt, dar culmea, a iesit foarte foarte buna, sunt tare incantata. Nu mai stiu pe nimeni care sa faca, la noi in regiune nu se acorda nicio atentie fructelor de soc, asa ca am fost tare circumspecta, dar rezultatul este minunat. Eu am vazut filmul Hotul de carti, mi-a placut foarte tare, l-am si revazut. De obicei citesc cartea inainte, dupa film...nu mai merge.
    Felicitari pentru rata, sunteti liberi! Asta este o realizare minunata:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, am citit pe blogul tau ca ai facut dulceata de soc si de acolo am tras speranta ca voi mai gasi sa fac si eu :)
      Sunt foarte fericita ca am terminat si aceasta rata! ma simt mult mai usoara :D

      Ștergere
  2. Io am capatat de la doamna D sirop de soc si dulceata socoasa, deci de nu reusesti da-mi semn sa-ti trimit:) Mie mi-o placut grozav exact "sacadatu" ala la Hotul de carti:) Saptamana asta cica semnez contractu, bine ca l-ati lichidat pe al vostru:)) Un an bun pentru Teo si spor la trebi mamico, deci ai reusit vinetele amanate din cauza mea:) Frumoasa provocarea kilogramelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa vii sa mi le aduci :D
      Eu am jurat ca nu mai fac rate si Dumnezeu sa ma ajute sa ma tin de juramant! Vad ca tu nu bagi in seama semnele trimise sa nu-ti faci rata :D
      Vinetele sunt bine-merci in camara si le-am nimerit excelente anul acesta ♥
      Saptamana faina si plina de zambete iti doresc! :*

      Ștergere
  3. Felicitări pentru rată ! Știu ce înseamnă și, în clipa în care am achitat-o pe ultima, am jurat să nu ne mai împrumutăm în veci de la bănci !

    Mult succes fetiței tale la școală ! Poate că îi va fi de folos acest blog de povestiri după lecturile școlare http://lecturirecenzate.ro/

    Apropo de blog, nu te supăra, am observat că mi-ai trecut numele la linkurile spre blogurile care mai participă la jurnal, dar linkul este către blogul de bucătărie, nu către cel cu jurnalul. ☺ Cel cu jurnalul este http://zinnaida2.wordpress.com/ M-aș simți onorată dacă l-ai trece pe cel cu bucătăria la blogroll pe celălalt blog al tău, cel cu specific culinar. Este http://zinnaida.blogspot.com/

    Mulțumesc și sper să nu te deranjeze rugămintea mea. Zi frumoasă ! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina, sunt atat de bucuroasa ca am terminat si aceasta rata, ca nu pot explica in cuvinte bucuria mea :D Sa dea Dumnezeu sa nu mai am niciodata nevoie de rate, ca tare sunt mancatoare de nervi si bani si energie :(
      Nu ma supar, o sa modific si de data viitoare va fi link-ul corect :D Eu tin minte ca esti in blogrollul blogului culinar de multa vreme, dar daca nu apari la verificare, te adaug cu mare drag si acolo :D
      Zi minunata iti doresc Zina! :*

      Ștergere
    2. Mulțumesc frumos ! Mulțumesc și pentru modificarea linkului.

      Dragă Cristina, orice, numai împrumuturi la bănci, nu ! Dacă o fi mare urgența (ferească Dumnezeu !), o să luăm de la neamuri, de la prieteni, dar nu de la bănci !

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog