luni, 24 octombrie 2016

Cine e pe locul unu?

  Nu, nu este recenzia unei manele si nici vreo oda adusa olimpicilor internationali. Este doar o poveste inchipuita pentru a opta proba a concursului SuperBlog 2016.

  - Dati-va mai incolo! Mirositi urat si nici curati nu sunteti! - asa vocifera de zor o pereche de pantofi de culoarea caramizii, uitandu-se in jos de la inaltimea tocurilor de 6 centimetri catre o pereche de tenisi de culoare albastra. Nici nu stiu ce cauta in acest dulap de PANTOFI niste tenisi de dama uzati! De cand au urcat la rang de pantofi tenisii? Nici macar nu au avut politetea sa se aseze cuminti pe raftul de jos, langa ghete si role! Si-au luat nasul la purtare si vin pe raftul de sus sa jigneasca pantofii de ocazie cu prezenta lor! Asta este inadmisibil!!!
  - Eu stiam ca fac parte din familia pantofilor sport de dama. - raspunde timid perechea de tenisi. Ce vina am eu ca nu ma considerati un pantof demn de raftul de sus? Si eu as fi preferat sa stau cu ghetele. Cu ele as fi avut multe de povestit si cred ca sunt mai sociabile.
  - Poftim? Dupa ce ca trebuie sa le tolerez prezenta, acum trebuie sa le si ascult ineptiile. Cum sa fiti pantofi? Uitati-va la noi: culoare moderna, piele lacuita, tocuri elegante, pret pe masura. Voi in schimb sunteti din panza, murdari de noroi uscat, culoarea este incerta, aveti pete de iarba, talpa va este plata si din plastic si nici nu cred ca ati costat prea mult. Mai bine va arunca decat sa va bage in acest dulap!
  - Da, diferentele enumerate sunt adevarate. Voi sunteti din piele, aveti culoare frumoasa si toc, dar deja s-a asezat praful in strat gros pe voi de cand ati fost purtati ultima data. Am auzit ca nici prea comozi nu sunteti si sunteti evitati pentru ca torturati picioarele. Noi suntem murdari de noroi, dar noroiul si petele de iarba sunt de ieri. Suntem uzati, dar asta doar pentru ca suntem purtati in fiecare zi. Avem talpa plata, dar suntem comozi si nu provocam dureri de picioare. Nu facem parte din familia Converse si nici adidasi de dama nu suntem dar noi suntem alesi in orice situatie: picnic pe dealul cu salcami, plimbare pe malul lacului, joaca cu catelul, intalnire cu prietenii la pizza, mers la coafor si manichiura, drumuri lungi cu trenul sau masina, plimbare cu bicicleta, sesiune de cumparaturi, ba chiar si nunti nepretentioase. Nu suntem Calvin Klein Jeans - tenisi Arturo pentru ca nu era pe stoc numarul potrivit, insa nu ne este rusine nici de panza din care suntem confectionati si nici de cauciucul din care este confectionata talpa noastra. Am umblat prin multe locuri si am cunoscut o multime de incaltari deci ne permitem cateva pete de iarba si un miros diferit de cel fresh.
  Pantofii au ramas cu rautatile in gat si au si rosit de rusine, doar ca praful adunat pe ei i-a salvat de privirile celorlalte incaltari. S-au retras intr-un colt, langa o pereche de sandale cu toc cui, prafuite si ele de prea multa nepurtare. Nu vor fi scosi la plimbare in viitorul apropiat.

sursa imagine: ananeasca.ro

5 comentarii:

  1. La mine-n casa nu exista decat multe locuri unu :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru tenisi desigur, am crezut ca se subintelege :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Drăguță povestioară cu eroi pantofi sport de damă! Culmea este că eu am o pereche de pantofi sport din piele care chiar mă chinuiesc. Sunt foarte duri, și la fețe și la talpă, iar picioarele mele se luptă din greu cu ei când trebuie să îi poarte. Nu mai zic că i-am luat din ale țări străine și am dat un sac de bani pe ei...

    RăspundețiȘtergere

Cele mai citite articole din acest blog