luni, 4 mai 2015

File de jurnal - 72

Pentru astazi (data/ora) - 4 mai 2015, ora 12:18

 Afara ... este inorat si picura din cand in cand. Este totusi cald.

 Mă gândesc ... la fusta pe care urmeaza sa o cos zilele acestea. Materialul este foarte frumos si sunt sigura ca o sa-mi stea bine.

Ceva care ma face sa zambesc ... puisorii mici si pufosi ♥♥♥

 Din bucătărie .... Gratarul a fost la putere in ultimele zile. Am mai avut salata de icre, salata de varza noua, salata de paste cu maioneza si castraveti murati, macrou la cuptor cu marar, inghetata dietetica din iaurt si crema de branza cu diferite arome. Azi planuiesc o prajitura cu rabarbar si o tocanita de iepure.

 Cu ce sunt imbracata ...Pantalon negru elastic, tricou cu dungi albe si albatru deschis, adidasi albi.

 Citesc ... Am terminat Nu mi-e frica! - Paula SacuiGraba mare si ameteala cat cuprinde. 
O carte cu care sa rezonez atat de putin nu am intalnit pana acum. Am cumparat-o pentru ca promitea o lectura interesanta si am primit in schimb frustrari multe, limbaj greu, pasaje ametite din care nu am inteles nimic si nici o idee inteligibila.
Recunosc ca ultimele 20 de pagini le-am sarit sistematic, citind doar un rand, maxim doua de pe fiecare pagina. Abia am asteptat sa o inchid definitiv! 
Acum citesc Elixirul dragostei - Eric-Emmanuel Schmitt

 Ascult .... Europa FM.

 În casa ... Sambata am facut curatenie in camera junioarei. Cred ca am adunat un sac de maculatura!!! Un alt sac a fost plin de hainute care i-au ramas mici sau pe care nu le mai purta!!! Tare ma mir cum reusim sa adunam atatea lucruri care doar ocupa spatiu si nu ne ajuta cu nimic. 

 Unul dintre lucrurile mele preferate ... cafeaua amaruie cu gust de ciocolata si putin lapte ♥♥♥

 Melodia preferata momentan.... Disclosure - Help me lose my mind (Mazde Remix)

 Noutati ... De 1 mai am sarbatorit printr-o partida prelungita de cumparaturi, in urma careia m-am ales cu un castron din sticla termorezistenta, o tava patrata si inalta din silicon, chiloti si sosete. Cel mai important este ca am petrecut cu sotul meu o jumatate de zi minunata ♥♥♥ 
    Mai pe seara, tot pe 1 mai, mi-am facut curaj sa ma sui pe bicicleta. N-am mai "calarit" o bicicleta de foarte multi ani si vorba aia cu "mersul pe bicicleta nu se uita" nu se aplica la mine. Am dat cateva ture de parcare, cu sotul meu alergand pe langa mine si tinandu-ma de mijloc, apoi am abandonat pentru ca deja ma durea fundul. Cred ca-mi trebuie o sa mai lata. Si un cosulet frumos in fata. In vara asta am in plan sa merg mult cu bicicleta, deci nu abandonez de tot!
   Imi mor florile! Am ramas cu 5 ghivece din 20! Pur si simplu se topesc de pe o zi pe alta si nu am putut salva niciuna pana acum. Vreau sa plantez flori noi in ghivecele ramase goale si vreau neaparat un hibiscus. Mai vreau busuioc si leustean.     

 Ultimul film vazut .. The Covenant - un film tare prost facut, la care ne-am uitat doar pentru ca l-am prins de la inceput. Nota 2 de la noi. 

 Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:

Sursa: https://www.pinterest.com/pin/145241156709576993/

Mai participa la acest proiect:
Idee preluata de la Corcodusa.

Anul trecut, pe 4 aprilie scriam fila de jurnal 35

6 comentarii:

  1. Io iubesc mersul cu bicicleta si ma tare bate gandul sa-mi cumpar una de la second sau sa o fur pe a vecinului ce o tine legata in fata usii mele:))) De nu mi-ar fi teama sa merg prin oras cu ea, cred c-as reusi repede sa implinesc gandu asta. Fundu e primu care se resimte orice echipament as avea. Intr-o vara imprumutasem unu care la colanti avea burete, dar la hartoape tot n-o facut fata:) Lasa-mi si mie reteta ta de icre pe undeva, te rog! N-am facut niciodata dara in weekend ma asteapta d'ale pescarului comori:) maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salata de icre o face Paul pentru ca mie mi se taie mereu :D Am vazut ca pune icrele curatate de pielita intr-un castron mare, adauga o ceapa taiata marunt si miez de paine veche (aproximativ la doua linguri pline cu icre pune o ceapa medie si doi pumni de frimituri). Incepe sa mixeze la vite za maxima si sa adauge ulei, putin cate putin. Din cand in cand mai pune cate doua linguri de apa minerala. La final pune o lingurita de otet. Ies foarte bune ♥
      Sa-mi dai de stire daca incerci :D

      Ștergere
  2. Cristinica sunt niste huse din silicon pentru sa, in jur de 30 lei:), poti incerca si una de aia. Mereu sunt uimita cat esti de perseverenta ca sa termini o carte care nu ti place. Eu o abandonam imediat:). Si noi facem curat periodic si desi duc saci intregi la gunoi macar o data pe luna cu hartii hartiute si alte porcarioare nu pare ca se elibereaza spatiul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de pont Anca! O sa ma uit de husa pentru sa :D
      Cu cartile problema este veche... Chiar vreau sa le dau sanse sa ma acapareze si sper pana in ultimul moment ca se va intampla ceva care-mi va schimba parerea. Uite asa trec binisor de jumatate si apoi imi zic ca daca tot am citit atat, macar sa termin :D Uneori citesc toate paginile, alteori, cum s-a intamplat acum, sar paginile sistematic. Am totusi noroc ca nu dau foarte des peste astfel de carti :D
      Asta cu spatiul este o alta problema veche. Cu cat ma incapatanez eu sa eliberez mai mult, parca universul mi se pune impotriva si umple totul la loc, indoit sau intreit chiar :D

      Ștergere
  3. Înainte de a începe prepararea icrelor, după ce le curăț de pielițe, eu le bat cu o lingură de lemn.
    Și eu procedez așa cu cărțile care nu îmi plac. Le frunzăresc până la sfârșit, nu mă îndur să le abandonez și gata. ☺

    Zi frumoasă, Cristina !

    RăspundețiȘtergere

Cele mai citite articole din acest blog