vineri, 21 octombrie 2016

Mesterica in actiune

  Aceasta intamplare este adevarata. Orice asemanarea izbitoare intre mine si Mesterica este pur voita si asta pentru ca eu sunt eroina acestei intamplari. Imi trebuia un nume de scena, ca doar nu era sa defilez prin poveste cu numele meu. Ce fel de poveste ar fi fost aia?
  Mesterica este o domnita cu pretentii ca se pricepe la toate: retele, calculatoare, aparate foto, telefoane mobile, routere, sisteme audio si video, copii, catei, bucatareala, organizare, curatenie si altele, multe, pe care nu mi le aduc acum aminte.
  Se facea ca Mesterica s-a mutat la casa noua. Nu era chiar noua casa, pentru ca este ridicata cu multi ani inainte de a se naste Mesterica, dar pentru ea era noua si asta este tot ce conteaza. Imediat dupa ce a montat biroul, operatie care a durat 3 ore, si dupa ce a eliberat calculatorul, routerul, sistemul audio 5.1 si televizorul din paturile in care au fost ambalate la mutare, s-a apucat sa le monteze cum au fost montate la vechea locuinta. Nimic complicat. Trebuia montat routerul wireless la fibra optica, tras cablu de retea de la router la unitatea calculatorului, montate cablurile de alimentare pentru monitor si pentru unitate, montat tastatura si mouse-ul, montat cablu pentru sistemul audio si apoi legat la subwoofer, montat firele pentru cele 5 boxe la subwoofer, montat cablu HDMI de la unitate la televizor, asezat boxele in cele patru colturi ale camerei. Totul a decurs fara probleme! Mesterica era foarte mandra de ea si se credea un fel de guru al mataraiei de fire si cabluri ce ocupau acum tot spatiul vizibil de sub birou.
  Pentru ca treaba asta a cam obosit-o pe donsoara noastra si pentru ca incepea sa-i cam piara cheful de scos din cutii, saci si plase, s-a gandit sa puna putina muzica la calculator. Pe muzica toate merg mai usor si cheful de treaba nu dispare, nu? Da, dar doar daca ti se aprinde monitorul!
  Becul la unitate este aprins si se aude cum toarce, deci merge. Becul la monitor este aprins dar ecranul se incapataneaza sa ramana negru. Ce se intampla? Asteapta Mesterica un sfert de ora, mai inspecteaza ochiometric cablurile, apoi, daca ecranul a rams tot negru, opreste fortat unitatea. Suna un prieten IT-ist, ii povesteste ce-a facut si prietenul arunca in aer presupunerea ca s-a ars placa video.
  - Cum sa se arda placa video????? Este noua!!!
  - Se mai intampla.
  Ferm convinsa ca placa video nu este arsa si ca prietenul doar a vrut sa se scape si sa nu vina pana la ea acasa, Mesterica scoate totul din priza, deconecteaza din unitate toate cablurile, intinde un cearceaf pe covor si "diseca" unitatea pe el. Curata bine de praf cu ajutorul unei pensule si a aspiratorului ventilatorul si toate placutele si firele din interior. Monteaza unitatea la locul ei, conecteaza toate firele, spune un "Doamne ajuta!" si da drumul iar la calculator. Tot nu merge! Ecranul este tot negru!
  Era tare suparata Mesterica si se gandea unde a pus certificatul de garantie a placii video. O cumparase de cateva saptamani doar si costase ceva bani.
  - Cablu asta nu mai trebuie? intreaba sotul ei cu nevinovatie, rasucind pe toate partile un cablu DVI. L-am gasit langa patura in care a fost impachetat monitorul.
  Ei bine, da! Mesterica a uitat sa conecteze monitorul la unitate!!!! Halal guru!
  Eheee, asta este sora cu intamplarea aia cu televizorul si receiver-ul. Sau cu aia cu diascolul si reteaua electrica. Ori poate cu aia cu laptopul si routerul wireless.  Cum, mai sunt si altele? Pai doar nu credeati asta ca este singura isprava a Mestericai, nu?

2 comentarii:

  1. :))))) Eu care nu mă pricep la nimic tehnic, sunt fascinată de oamenii care nu-s ca mine. Ultima dată l-am sunat pe Bogri să-i zic că mi s-o stricat monitoru, vede doar albastru. M-o pus să verific nu știu ce cablu, imediat o arătat și roșu :))))))))) Într-o vineri l-am sunat că-i stricat calculatorul de la muncă, la ora 15 arăta tot ora 13, m-o pus să-l închid de la buton, pe mine nu m-o dus mintea, mă trecuseră 10 rțnduri de ape la gându căse pierd toate datele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi este frica sa incerc de-astea tehnice, doar ca uneori incerc fara sa ma gandesc inainte :D Teo seamana cu mine, dar paul este foarte precaut si nici nu misca obiectul pana nu vin eu langa el :D

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog