miercuri, 11 ianuarie 2017

File de jurnal - 92

Pentru astazi (data/ora) - 11 ianuarie 2017, ora 08:56

 Afara ... este frig. Cerul este gri inchis si iti da senzatia ca te-ai trezit prea devreme. Ninge, dar fulgii sunt mici si foarte fini, de parca sunt cernuti printr-o sita deasa. Totul este acoperit de zapada murdara, prin urmare peisajul este dezolant.

 Mă gândesc ... la cat de multe imi propun sa fac si cum reusesc sa nu fac nimic pana la urma. 

Sunt recunoscatoare pentru ... caldura din casa si pentru aragazul meu cel nou ♥♥♥ 

 Din bucătărie ....In frigider mai este ciorbica cu carne de oaie si tarhon (mi-a iesit foarte buna ♥), lebar afumat, chiftelute si icre. Vreau sa fac racitura.  

 Cu ce sunt imbracata ... Pantalon gros gri, maleta rosie cu guler larg, ghete de zapada, cercei argintii in forma de floare cu 5 petale.

 Citesc ...  Anul trecut mi-am indeplinit planul stabilit la inceputul anului, ba chiar l-am depasit 👌💃 Imi propusesem sa citesc 25 de carti si am citit 27.




Observ ca am fost mai critica decat in alti ani si doar 4 carti din 27 au reusit sa obtina de la mine punctajul maxim (fata de 2015 - 8 carti sau 2014 - 9 carti). Am citit mai multe pagini decat in 2015, dar mai putine decat in 2014. 
Pentru 2017 mi-am planificat sa citesc 26 de carti.

 Ascult .... bazaitul calculatorului. Inca nu am chef sa dau drumul la radio.

 În casa ... Planuim o renovare a baii. Vrem sa scoatem cada si sa montam o cabina de dus in locul ei. 
Am adunat decoratiunile de Craciun din casa si le-am pus la pastrare pentru Craciunul urmator. A mai ramas doar bradutul din camera junioarei de mutat la loc ferit, dupa usa, dar am fost rugata sa-l mai las pana sambata.
As cumpara alta canapea in living, dar nu ma lasa inima sa o dau pe asta ce o am acum. Trebuie sa gasesc o solutie, pentru ca vreau o alta canapea acolo.
Cand se mai incalzeste zugravim in bucatarie.

In gradina/pe pervaz... Aseara am pus in ghivece doua frunzulite de violeta, deoarece le daduse mustatile. Ma gandeam ce floare vor face, pentru ca nu-mi aduc aminte cum aratau plantele mama de la care am luat frunzele. Vom vedea 🌼
Gradina este ingropata sub zapada si trandafirii hiberneaza. Tare sunt curioasa cum o sa treaca peste iarna asta si cum o sa arate infloriti.
Pomisorului i-am pus gand rau pentru ca nu arata prea bine. As vrea un cais in locul lui, dar sotul meu zice ca nu crede ca o sa-i mearga bine la noi in curte. Eu m-as risca 😇

 Unul dintre lucrurile mele preferate ... ceaiul de menta ♥♥♥

 Melodia preferata momentan.... .

 Noutati ... Pe 29 decembrie s-a nascut nepotica mea, Rebeca ♥ Sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata frumoasa!!!
Pufica este foarte entuziasmat de zapada, mai ales ca este prima data in viata lui cand vede zapada sau iarba inghetata :D E tare haios! O miroase, o cerceteaza, scutura din picioare, aleaga ca un iepuras :D I-am cumparat gecuta, de fapt doua ☺ si le poarta fara probleme, chiar daca la inceput nici nu vroia sa miste 🐾 



Sunt mandra posesoare de aragaz nou, frumos, mare si modern ♥ Am ales un aragaz mixt, plita pe gaz si cuptor electric, 60X60cm, clasa energetica A.


L-am cumparat de la Altex, in 8 noiembrie, cu o reducere tare frumoasa 💗 Pretul initial a fost 1800 lei, iar noi l-am cumparat cu 1250 lei. Pentru cine intereseaza, detaliile tehnice sunt de gasit daca apasati pe link-ul urmator: Aragaz WHIRLPOOL ACMT 6332 WH. Il ador!!! ♥♥♥ A fost cea mai buna decizie luata de mine 👌 Coace tare fain, cuptorul este mare, il programez foarte usor, ma anunta cand a trecut timpul, in plus nu consuma deloc mult curent, nu se incinge pe laterala. Il iubesc ♥♥♥
M-am tuns scurt, baieteste.
Am reinceput sa merg la zumba.
      
Ultimul film vazut .... The Family Stone - a primit nota 3 de la noi. O comedie seaca, fara nimic interesant sau demn de mentionat.

 Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:

O prima poza facuta cu aparatul meu cel nou 👌 Nikon D3300 KIT AF-P 18-55mm VR

Cineva face lectii 😇

11 comentarii:

  1. Ce fain ca ai aragaz nou si cuptor electric, mie mi se pare o mare inventie:))-e asa simplu de folosit:). Ce fain isi fac copii lectiile:), mi place tare:). Sa folosesti sanatoasa atat aragazul cat si ap foto, sa faci numai lucruri bune bune si sanatoase si poze minunate! Si noi am luat canapea noua pe 31dec, a avut reducere...sa nu-ti para rau dupa nimic, da de pomana:). Un an nou minunat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Anca! Imi aduc aminte ca m-ai incurajat sa-mi cumpar cuptor electric :D Mi se pare tare usor de folosit si imi pare rau ca m-am mocait atata sa-l cumpar. Macar l-am luat la pret fain :D
      Copii, cum bine le zici, tare se mai iubesc, prin urmare si la teme sunt nedespartiti :D
      Multumim frumos de urari!!! Te imbratisez cu drag si va doresc sa aveti un 2017 fain de tot!!!

      Ștergere
  2. Un an bun si prosper, draga, iti doresc tie si intregii familii! iar temele sa fie usoare, cat mai usoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos Loredana! :* Si noi va dorim un an nou vesel si plin de realizari! :*

      Ștergere
  3. Doamne, ce bigudiuri are Teo! Ca toate linsele, o invidiez! Eu în cabina de duș de la țară mă-mbăiez ca-n cadă, nu sufăr dușurile decât în condiții de criză, cum fu frigu din vacanța asta, în rest prefer lăfăiala din cadă. De ce vrei să schimbi? Să-ți priască anu ăsta pentru toate proiectele. Îmi place mult debutu lu Nikon!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, ea isi doreste par lins si rar ca al meu :P Uneori "bigudiurile" pot fi o mare problema, dar de cele mai multe ori o salveaza, mai ales dimineata :D
      Noi nu facem baie, doar dus, deci cada pentru noi este inutila. In plus a fost montata prost, este foarte veche si crapata, alunecoasa (sa vezi ce urat am cazut in baie acum cateva saptamanai :( ) si ocupa jumatate din baie. Suntem foarte hotarati sa scapam de ea :D
      Sa-ti dea si tie Dumnezeu ganduri bune si liniste in suflet draga mea :*

      Ștergere
  4. Eii! Surpriză! Te-ai întors la jurnal! Mă bucur din suflet. ☺

    PS Cristina, te văd mare iubitoare de carte, deci și de înțelepciune, așa că te invit la serialul ”Citate favorite”. aici: https://zinnaida.blogspot.ro/2017/01/citate-favorite-116.html Sper să îți faci plăcerea și mie onoarea de a participa!

    Săptămână excelentă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, m-am intors :D Imi lipsea :D
      Ma voi inscrie si eu la "Citate favorite". Multumesc pentru invitatie!

      Ștergere
  5. uau ce de carti citite! Felicitari! Pufica e o scumpete!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos :D
      Cartile sunt un hobby inca din copilarie ♥
      Pufica este o binecuvantare ♥

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog