joi, 17 ianuarie 2013

Oja - hobby sau obsesie?










Detin o gramada de sticlute cu oja. Cate? Nu stiu. Nu le-am numarat niciodata.
Desi am atatea, asta nu ma impiedica sa cumpar periodic alte sticlute cu oja. Cand o sa ma opresc? Probabil niciodata. Sunt prea multe culori si prea multe nuante si prea multe firme!
Asta imi da o idee: ce-ar fi sa le fotografiez pe toate, grupate pe culori, ca sa va demonstrez ca niciodata nu poti spune ca ai destule sticlute cu oja. Cu ocazia asta le si numar, sa vad cate am acum. Duminica fac treaba asta!
In pozele de mai sus sunt cateva din ojele cumparate anul trecut.
***Gabrini are culori frumoase si pentru ca mai detin oje de la ei, am fost convinsa ca este o oja buna. Din pacate insa oja din sticlutele astea doua face bule pe unghie si se usuca foarte greu greu. Cautam de ceva vreme o oja gri si tare m-am bucurat cand am gasit una. Langa ea era si o oja albastru inchis, cu sclipici fin, argintiu. Le-am cumparat pe amandoua, ce era sa fac? Pe cea gri am incercat-o imediat si am fost dezamagita. Nu am mai incercat-o de atunci. Ia sa-i mai dau o sansa sa vad daca i-a venit mintea la cap :)
PRET: 3 lei/buc
***O foarte placuta surpriza pentru mine au fost ojele CR, cumparate de la un magazin cu ieftinituri. Au culori foarte pigmentate, se intinde frumos pe unghie si se usuca repede. Unghia se acopera foarte frumos si cu un singur strat de oja, deci un al doilea strat nu este obligatoriu.
In poze apar primele 5 culori cumparate. De atunci colectia mea de oje CR s-a mai marit :)
PRET: 2 lei/buc
De la acelasi magazin am cumparat si ojele care apar in urmatoarele poze.
***Medusa Gabrielle are culori foarte frumoase. Cel mai mult imi plac de la aceasta firma ojele cu sclipici. Sunt minunate! Sclipiciul este des si acopera unghia in totalitate, nu partial - lasand la vedere oja de dedesubt. Eu am folosit-o pe unghiile de la picioare si tare mult imi place. Este durabila si se usuca repede.
Am cumparat doua oje cu sclipici, una verde deschis si una rosie-roz si o oja simpla, verde deschis.
PRET: 2 lei/buc
***Farle a fost tot o surpriza placuta. Acopera frumos unghia de la primul strat. Am cumparat un maro superb de la firma asta.
PRET: 2 lei/buc
***Care Romeis banuiesc ca sunt aceeasi firma cu CR. De la ei am trei oje transparente, cu slipici mare. In poza apare oja cu sclipici rotund si stelute mici, toate argintii. Foarte frumos apare pe unghie si se usuca foarte repede. Eu le-am mai folosit si ca top coat, pentru a prelungi durata ojei pe unghie.
PRET: 2 lei/buc

Voi folositi oja ieftina? Ce oja preferati? Ce culori va plac? Ce culoare predomina in colectia voastra de oje?

10 comentarii:

  1. Si hobby si Obsesie . :)
    Nu-ti face griji ,o avem multe dintre noi .
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia, inclin sa cred ca la mine este vorba mai mult de obsesie :D Ma mananca degetele cand vad un stand de oja si niciodata nu plec de langa el cu mana goala :D
      Cred ca nu sunt perfecta :P

      Ștergere
  2. Am si io vro 10, asta-n conditiile in care anu trecut am cumparat vro 5 si m-am dat doar la Craciun cu una rosie d-o luasem pentru niste aranjamente de brad c-un an in urma. Culorile mele-s pasnice, crem, roz foarte deschis. Prin facultate-mi placeau negre, amu nici cu lac far de culoare nu le mai dau. Tre sa-mi caut secta careia-i apartin:) D'aia observ eu unghiile fetitei tale s-o invidiez olecutza. Mama n-a folosit niciodata!
    So tot d-aia mi-o placut ailalta scriere cu idei pentru ojit.
    Amu-mi plac sticlele, lucrare a domnului tau sot, da scriu tot aci ca risc sa pierd tot mesaju de mai stau pe ganduri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, imi propusesem duminica sa inventariez tot stocul de oje, insa cum niciodata soscoteala de la birou nu se potriveste cu cea de acasa, a trebuit sa aman pentru o alta zi :)
      Sa stii ca obsesia asta cu ojele la mine este recenta, adica numai de un an si o leaca am "boala" asta. Inainte ma dadaeam cu oja doar de Paste si de Craciun :D
      Ma bucur ca iti plac chestiile facute de sotul meu. Eu le ador! :D

      Ștergere
  3. <3 <3 avusesem o colectie mare candva! Din pacate cam toate s-au stricat dupa o perioada lunga de nefolosire :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabrini sau gambrini pentru ca e o diferenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubita, in prima poza apar doua sticlute de oja pe care scrie cu litere de tipar Gabrini, deci este Gabrini :D

      Ștergere
  5. :)) ce de-a oje ce de culori! Eu am si scumpe (38-52lei OPi)-2sau 3 si medii 20lei (sunt singurele care nu-mi sar mie de pe unghii Mavala) si de la Oriflame am una faina Giordani parca ii zice si din supermarket de 8-10 lei si de la tarabele pe langa care trec cand merg pe jos de3 lei. Mie oja nu-mi sta pe unghii:)mai mult de o zi, cu exceptia celor de la Mavala(ma tin o saptamana) pe care mi le cumpara mama mea de prin aeroporturi cand merge prin strainataturi. daca ar fi sa aleg o singura culoare ar fi negru, paote si pentru ca-mi tai unghiile din carne, dar si fucsia sau albastru si verde mar imi plac. Am si culori cuminti;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am ao adevara colectie :D Am peste 50 de sticlute cu toate culorile :D
      Negrul pe unghii nu prea imi place. Prefer ciocolatiul sau visiniul putred :D

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog