duminică, 11 noiembrie 2018

Carnetul de sofer - cap. 6: Dupa lupte seculare...


   Eram inca in stare de soc dupa ce m-am dat jos din masina si am urcat in dreapta. La volan s-a urcat instructorul din masina care ne urmarea si care a intrat urmatoarea in examen. A adus masina inapoi, in parcarea din care am plecat.
   Cand m-a vazut instructorul meu, a ramas foarte surprins. Apoi am vazut cum surprinderea se transforma in dezamagire, ba chiar batea bine in suparare. Ma simteam foarte vinovata. Nu am discutat prea mult pe marginea subiectului. Doar l-am intrebat cand ma pot duce la Sibiu pentru o noua programare.
   Inainte sa te reprogramezi pentru examenul practic, este obligatoriu sa faci trei sedinte de conducere (85 lei x 3 = 225 lei). La terminarea lor primesti o adeverinta care atesta ca le-ai facut, iar aceasta adeverinta o atasezi la dosar. Fara adeverinta aia nu ai ce cauta la birou pentru reprogramare. In plus, la noi reprogramarile se fac doar lunea.
   Pentru ca urma sa intru in concediu in 7 august (da, era o marti) si pentru ca nu vroiam sa-mi mai iau zi libera doar pentru drumul la Sibiu, am hotarat sa merg in 13 august. Intre timp am facut cele trei sedinte obligatorii si am primit adeverinta.
   Ma simteam foarte ciudat la volan acum, foarte dezamagita, neincrezatoare in mine si in reflexele mele, tematoare si rusinata la maxim. Florin a fost foarte dezamagit ca am picat, mai ales ca era foarte sigur ca voi lua examenul fara probleme. Totusi nu a insistat prea mult pe tema asta, ci s-a purtat profi si a incercat sa ma scoata din starea mea de c***at. M-a averizat ca la urmatorul examen emotiile vor fi si mai mari si ca trebuie sa ma concentrez si sa raman cat se poate de calma.
   In 13 august am fost la Sibiu si am facut reprogramare pentru proba practica a examenului auto.
   Acum multi ani, cand am facut prima data scoala de soferi, daca picai la traseu era obligatoriu sa mai dai sala inca o data inainte sa te reprogramezi pentru traseu. De data asta insa regulile s-au schimbat. Rezultatul "admis" la proba teoretica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere este valabil pana la expirarea dosarului. Deci daca pici la traseu nu mai dai sala inca o data, doar te reprogramezi pentru traseu.
   Urmatoarea mea programare a fost in 26 septembrie. Treceau iar aproape 7 saptamani fara sa conduc. Bineinteles ca mi-am cumparat iar ore suplimentare, tot 6 (inca 510 lei). De data asta insa nu le-am mai imprastiat pe parcursul a doua saptamani, ci le-am concentrat in ultimele zile inaitea examenului. Florin a avut ideea geniala sa fac ultima sedinta de conducere chiar in ziua examenului.
   " Mergi foarte bine daca treci de incalzire. Hai sa lasam ultima sedinta chiar in ziua examenului si atunci o sa te simti mai sigura pe tine." - mi-a zis el si avea mare dreptate. La fiecare sedinta de conducere aveam nevoie de cateva minute sa-mi intru in mana.
   Cele 6 sedinte suplimentare au fost insa conduse de starea mea de agitatie in continua crestere. Faceam greseli de incepator si ma blocam. Parca nu mai stiam nimic si panica isi revendica rolul de stapana asupra mea. Nu reuseam sa ma calmez si prin urmare nu reuseam nici sa ma concentrez. Da, emotiile celui de-al doilea examen erau de zeci de ori mai mari decat emotiile experimentate la primul examen. Daca la primul examen am fost sigura ca il voi lua fara probleme, acum eram sigura ca voi pica iar.
   Cu cateva zile inainte de examen ii povesteam sotului meu prin ce trec si incercam sa-l fac sa nu-si faca prea mari sperante ca voi lua examenul asta. El mereu m-a incurajat si m-a sustinut sa fac scoala de soferi. Mereu imi spune ca sunt in stare sa fac tot ce imi propun si ca este ferm convins ca voi fi un sofer bun. Eu ii tot repet ca nu ma simt in stare si ca imi este frica. Atunci el m-a intrebat de ce anume imi este frica, de tot ii spun ca mi-e frica. Mi-e frica da condus, mi-e frica de Florin, mi-e frica de masina? Am stat si m-am gandit putin. Imi placea sa conduc, imi placea masina pe care faceam scoala si o stapaneam bine, iar Florin a fost un domn si mereu s-a purtat impecabil, deci nu simteam frica fata de el. Am realizat ca de fapt imi era frica de faptul ca nu mai eram sigura pe teoria invatata. Trecusera aproape 4 luni de la sustinerea examenului teoretic si eu nici nu m-am mai uitat pe lectii si nici teste nu am mai facut. I-am spus asta sotului meu si el mi-a raspuns razand ca atunci este cazul sa ma apuc de citit. 😁
   Exact asa am facut. M-am apucat de citit teoria si sa rezolv teste pe internet. In mod ciudat, increderea in mine a revenit 😃 Invinsesem frica!
   Nu, emotiile nu au disparut o data cu frica! Au mai ramas cu mine, dar mult diminuate.
   26 septembrie - ziua examenului. La 7:30 am inceput ultima ora de conducere. A decurs bine. La ora 9 eram in parcarea de unde se pleca in examen. Daca in iulie am fost prima intrata in examen, acum am stat in parcare cateva ore, chiar daca eram tot doar eu pe masina mea. Nu mai erau programati alti cursanti de la scoala mea sa dea examen pe masina pe care am invatat eu sa conduc. Incet incet se golea parcarea de masini si de cursanti. Putini erau declarati admisi. Eu reuseam sa ma controlez foarte bine si-mi tineam emotiile sub control.
   Putin inainte de 12:30 am fost strigata si eu in ultima coloana de examen. A plecat o masina cu doi cursanti, apoi era masina mea si inca o masina dupa noi cu o cursanta. Nu la prima trecere de pietoni, cea la care am picat eu in iulie, la a doua a fost oprita prima masina. Neacordare de prioritate pietonilor. A coborat fata respisa, a urcat la volan un domn si eu am fost trimisa in prima masina ca si martor. Domnul nu era prea bine pregatit, iar asta era usor de observat chiar si de mine. La podul peste calea ferata trebuia sa semnalizeze, sa se asigure si sa treaca pe banda din dreapta. Nu s-a asigurat si era sa ne pupam cu un camion. Inainte de statia de autobuz de la pod l-a pus sa opreasca si a fost respins. Urmam eu.
   M-am dus in masina mea si m-am pregatit pana a venit si examinatorul, domnul Costea. In spate a urcat martor doamna din ultima masina. Examinatorul a montat camera pe parbriz, mi-a verificat dosarul, am semnat o hartie si m-a pus sa-mi zic numele cu voce tare.
   "Cand sunteti gata, pornim."
   Scaunul si oglinzile erau reglate, mi-am pus centura, piciorul stang pe ambreiaj, piciorul drept pe frana, pornesc motorul, aprind pozitiile, semnalizez stanga, bag in viteza intai, las frana de mana, ma asigur si plec. Urma o portiune de drum intins, unde aveam ocazia sa ii arat ca pot sa merg cu a treia, asa ca am profitat de ocazie. Foarte putine sunt in orasul nostru portiunile de drum pe care ai ocazia sa mergi cu 50 km/h. In general se merge cu maxim 40 km/h. Pentru ca m-am descurcat foarte bine, am prins incredere si am lasat emotiile la spate. M-am comportat impecabil in trafic! Asigurare, semnalizare, am stat pe banda 1 ori de cate ori a fost libera, lasat incet la trecerile de pietoni.
   Ajungeam la o intersectie semaforizata, unde pe banda 1 mergeai la treapta, pe un drum ce trece peste calea ferata, iar pe banda 2 mergeai inainte. Pentru ca nu mi-a spus ca schimbam directia, am dat sa semnalizez sa intru pe banda 2, dar examinatorul m-a oprit si mi-a zis ca ramanem pe banda 1 si mergem la dreapta.
   Portiunea de drum pe care intram a fost multa vreme in reparatii. Peste linii se trecea foarte greu, calea ferata nu avea bariera si nu era semnalizata cu semnale luminoase si sonore, doar cu semnul stop. Drumul a fost dat in folosinta cu doua saptamani inainte de ziua examenului si era renovat, iar semnalele luminoase si sonore de la calea ferata erau acum functionale.
   Pentru ca venea trenul, luminile erau rosii si in fata mea erau oprite doua masini. Am stat putin, am realizat ca mai era de stat pana trece trenul, asa ca am scos masina pe liber si am lasat ambreiajul. Dupa ce a trecut trenul si s-a aprins lumina alba, am apasat ambreiajul, am bagat in viteza intai si am pornit dupa cele doua masini din fata mea. Cand sa trec de prima linie, examinatorul imi pune brusc frana. Eu m-am intors speriata spre el si el ma intreaba:
   " Si cu stopul cum ramane?"
   Eu initial am crezut ca glumeste, apoi am vazut in ochii lui ca vorbeste foarte serios.
   " Oprim la stop doar atunci cand nu merg luminile de averizare. Dar acum merge becul." - zic eu cu vocea tremuranda.
   "Ce bec? Unde ai vazut tu bec?" - ma intreaba el.
   Eu in continuare ma simteam ca la camera ascunsa si nu-mi venea sa cred ca omul asta nu a vazut ca merge becul. Statusem aproape 5 minute in fata liniei pana a trecut trenul!!!
   " Va rog sa ma credeti ca merge becul. Nu a mers pana acum, dar de curand au pus becuri si functioneaza."
   " Adica ma faci idiot?" - ma intreaba el vadit enervat la culme.
   Eu dau in balbaiala si ii dau inainte cu becul care merge.
   " Vrei sa-ti demostrez ca nu e niciun bec? Ia-o inainte si la sensul giratoriu te intorci inapoi!" - imi zice el hotarat sa-mi arate cine are dreptate.
   Pornesc masina, inainte de sensul giratoriu semnalizez stanga, ma asigur, intru, tin stanga pana fac turul complet al sensului, inainte sa ma apropi de iesire semnalizez dreapta, ies, opresc semnalizarea si tin tot inainte pana ajung iar la liniile de cale ferata. Las usor sa vada omul daca merge becul.
   "Mda, pe partea asta merge. Dar pe partea cealalta nu merge sigur! Am mai trecut azi pe aici!" - zice el nervos.
   Dupa ce trec liniile, o pune pe doamna care era martora sa se uite si sa spuna daca merge becul. Doamna se intoarce repede si spune "Nu!".
   Am crezut ca mor!!!
   In fractiune de secunda insa a revenit si a strigat "Merge! Merge!"
   "Inseamna ca merge intermitent. Am mai trecut azi pe aici si nu mergea" - zice hotarat examinatorul. Imi venea sa-i zic vreo doua!
   Restul examenului a decurs foarte bine: am intrat intr-o zona rezidentiala (20km/h si sens unic), prima la stanga (tot sens unic), prima la dreapta (trecere de pietoni si pieton 😁), cedeaza trecerea, pornire in rampa, mers cu spatele doar vreo 10 metri, intersectie cu stop, apoi la stanga, apoi la dreapta intr-o parcare, parcare cu spatele intre doua masini, iesit din parcare la stanga, oprit.
   "Semanti aici!" - imi zice examinatorul.
   Dupa ce am semnat se apuca sa traga liniute pe foaie.
   "18 puncte. Admis."
   😀😀😀😀😀😀😀😋
   A urmat o alta intamplare ciudata, in ultima masina, unde am fost martor doamnei care mi-a fost mie martor, dar nu o voi mai povesti deoarece nu cred ca mai are rost sa mi-o aduc aminte. Aveam ce-mi dorisem si asta era tot ce conta 😁


  Permisul mi-a venit luni, prin posta.
   Un singur lucru vreau sa mai spun: daca esti din Medias, vrei sa faci scoala de soferi si ai nevoie de o recomandare, eu iti recomand scoala de soferi Xpert Driver. Se face scoala adevarata si scoate sofer din tine. N-o sa-ti para rau! 😀

32 de comentarii:

  1. Felicitari pentru permis, e asa de fain c-ai reusit!
    De-acum ai libertate de miscare si o anumita independenta pe care nu o aveai inainte. Poti sa te ajuti pe tine si poti sa-i ajuti si pe altii, la nevoie.
    Am citit toata seria "Carnetul de sofer"; ai descris asa de bine toate starile si trairile incat uneori ma simteam eu in fata volanului.
    Permisul meu e vechi, are 17 ani, dar am condus putin si demult, incat il consider egal cu zero. Nici macar nu-l tin in geanta, l-am lasat acasa, in cutia cu acte. In mine a intrat o frica mare de condus. Nu sunt din Medias sa ca pot lua si eu ore cu acel domn instructor, ar fi fost grozav. Imi place mult sa conduc, dar frica uriasa si lipsa totala de incredere au pus stapanire pe mine. Inclusiv mi-a trecut prin minte sa las permisul sa expire ca s-o iau de la capat si sa trec iar prin toate etapele
    Adevarul e ca numai infruntand lucrurile de care ti-e teama poti sa le depasesti, altfel doar te plangi si ramai in starea de frica. Iar tu ai reusit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, permisul nu expira :) Odata luat, este bun luat si trebuie doar reinnoit o data la 10 ani. E ca buletinul :)
      Frica inca nu m-a parasit de tot nici pe mine, macar ca am condus aproape in fiecare zi din ziua in care am primit permisul. Important pentru mine in acest moment este sa constientizez de ce anume imi este frica: mi-e frica ca pot face accident, mi-e frica ca o sa-mi moara motorul la stop si voi fi injurata, mi-e frica sa parchez, etc. In momentul in care am identificat exact de ce anume imi este frica, atunci lucrez la acel lucru.
      Sa spunem de exemplu ca imi este frica sa ies prin oras la plimbare pentru ca am impresia ca incurc circulatia. In acest caz voi iesi cu masina seara tarziu sau duminica la pranz, cand strazile sunt de obicei mai goale. Voi incerca sa ies in fiecare zi, pana cand ma voi simti mai stapana pe comenzile masinii si voi prinde un pic de incredere la volan :D
      Seria nu se opreste aici, ci va continua sub numele de "Sofer incepator", unde voi povesti cu lux de amanunte prin ce am trecut eu :)
      Ma bucur mult ca ti-a placut ce am scris pana acum si iti multumesc pentru vizita! Sa mai vii pe la mine in citire :D

      Ștergere
    2. Cand am innoit permisul acum 7 ani asa stiam, ca daca lasam sa expire perioada de 10 ani, trebuia sa dau iar examen. Ori erau zvonuri si, deci, stiam gresit :)), ori asa era atunci legea.
      Abia astept continuarea seriei.

      Ștergere
    3. Stiai gresit :) Pana in acest moment nicio lege nu precizeaza ca permisul de conducere expira :)
      Eheeee, ce-o sa razi cand o sa citesti ce-am patit in primele zile de sofer incepator :D

      Ștergere
  2. Așa m-am obișnuit cu tine șoferiță că parcă-ți citesc amintirile din copilărie, demult, tare demult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))
      Maria, tu ai mai multa incredere in mine decat mine :D Eu tot la inceput ma consider, chiar daca azi s-au implinit doua luni de cand am carnet de sofer si am aproape 400 km parcursi :D

      Ștergere
    2. B. o făcut 300 de km în prima zi. Are o listă luungă despre ce o greșit, deci da, am mare încredere în tine :)

      Ștergere
    3. In prima zi 300 km???? Sunt invidioasa! :D
      Cred ca este o mare diferenta intre o femeie si un barbat cand vine vorba de conducere. O femeie o ia incet, se codeste, se fereste, gandeste prea mult. Un barbat se urca in masina si gata :D
      La cat mai multi kilometri fara incidente!!!

      Ștergere
  3. https://youtu.be/JZ6xvrTqfe4
    Uite Cris de ce mai imi este frica, dar nu da tare volumul ca urla cel care filmeaza . Daarrr o sa reusesc eu, trebuie sa fiu optimista, sa fiu barbata cum ai mai scris in comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))
      Esti de coma!!! De ce te sabotezi singura cu astfel de lucruri? Fii mai zen si gandeste pozitiv! Cred ca tu stii care este semnul de interzis si pe ce banda se circula :D
      Hai ca poti!

      Ștergere
    2. Stiu, nici mie nu.mi place de mine cand vad ceva rau la altii( ma refer la condus ) si trece frica pe la mine ca daca fac si eu asa ca x . Da, am mai mers prin sensuri giratorii, am iesit din oras, chiar daca nu pe distante mari ca tine in primele luni de condus. Tre sa fiu mai increzatoare , cu atentie marita o sa reusesc sa ajung oriunde imi propun. Offff, sunt tantaloaica!!

      Ștergere
    3. Sus inima!!!
      Nu esti o tantaloaica, doar ai foarte mult bun simt si nu vrei sa incurci pe nimeni :) Chestia este ca oricat de grijulii am fi, uneori situatia se complica si nu se termina chiar bine. Important este sa nu intri in panica si sa remediezi greseala cat de bine poti.
      Ok, nu ai fost atenta si ai intrat pe interzis (mi s-a intamplat si mie o data). Imediat ce ti-ai dat seama de greseala, trage pe dreapta, pune avariile, respira, asigura-te ca poti intoarce sau ca poti iesi la dreapta sau la stanga de pe acel drum, respira, fa manevrele necesare, respira, du masina intr-o pozitie corecta si daca poti opreste si da-ti timp sa respiri mai mult. Panica este greu de invins si sigur o sa fie un inteligent cu claxonul si gura mare, dar daca paralizezi in mijlocul drumului nu rezolvi nimic :)
      Inca ceva, soferii se injura intre ei si daca nu este o femeie la volan, deci nu incerca sa te victimizezi si mai tare :D

      Ștergere
  4. Multumesc mult pentru cum esti!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu care credeam ca zici " uite.o si pe asta care n.are incredere in puterile ei, vine aci pe site si transmite energia ei negativa!" :)) de obicei ii incurajez pe altii, dar cand e vorba de mineee nu ma pricep sa imi bag in capatana faptul ca SI EU POT si ca TOTUL O SA FIE BINE! :*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata n-am gandit asa :) Si eu am cautat incurajare pe net cand eram la inceput. Imi doream foarte tare sa citesc si temerile altora, sa simt ca nu sunt singura care trece prin asta si ca pana la urma este doar ceva temporar si poate fi invins :) Nu gasesti insa prea multe dezvaluiri pe aceasta tema :) Acesta a si fost unul dintre motivele pentru care m-am hotarat sa scriu pe blog prin ce am trecut eu :)
      Cand ziceai ca faci drumul ala?

      Ștergere
  6. Prin aprilie, dar nu e sigur ( tot in aprilie aflu). Ma ia cu rau de la burta cand ma gandesc la ziua aia, dar o sa fiu tare :) ce am oftat acum cand am scris ca o sa fiu tare :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))
      Ce-mi aduci aminte de mine cea de anul trecut pe vremea asta! :D
      Pana in aprilie, de ce nu-ti programezi tu un drum intr-o localitate din apropiere de orasul tau? Asa, pentru experienta :D
      Ai la dispozitie cateva weekend-uri sa tot exersezi drumurile din afara localitatii, precum si drumurile altor localitati cu semnele lor cu tot :) Recomand duminica, este muuult mai lejera ca alte zile :)
      Un truc care m-a ajutat pe mine sa vreau sa conduc: ma duceam in locuri pe care imi doream sa le vad, prin urmare entuziasmul era mare :D

      Ștergere
  7. Da, asa ziceam si saptamana trecuta sa plec duminica pe un drum de maxim o ora si am fost putoare si n am mai plecat. Asa aveam o colega care se mai oferea sa ia in masina pe alta colega si ii spunea " te iau cu mine, dar daca esti in drumul meu spre casa ca eu doar drumul ala il cunosc"( conducea doar munca- acasa, acasa-munca), era amuzanta siiii ce sa vezi, si.a schimbat locul de munca la Bucuresti si face naveta Ploiesti- Bucuresti. Stiu ca nu am nicio scuza pt care nu conduc peste tot, dadeam si eu vina pe zodie:))) racusor neincrezator. Prin octombrie m.am dus la un magazin cam la iesirea din oras sa.mi cumpar covorase de cauciuc( ca aveam d.alea din mocheta si zic sa mi iau de cauciuc ca vin ploile) si nu am mai putut sa fac stanga, era aglomerat si zic ok, fac dreapta ca asa puteam si trebuia sa dau de un sens giratoriu si ma intorceam spre oras. Daaar mergand am vazut ca era mare mare coada de masini si zic oook merg mai departe si am tinut.o tot in inainte cu aproape 100 la ora ca aveam si tiruri in spate si nu imi permiteam sa merg cu 60 si am ajuuns pe la Stoenesti si am tras pe dreapta, in afara carosabilului si mi.am pus Waze. Buun, m.am luat dupa el si la un moment dat trebuia sa fac stanga, aveam un tir in spate si am oprit ca sa fac stanga, sa dau prioritate celor din fata si ma uitam in oglinda zic hai ca ma impinge asta din spate:)) a oprit si el normal...si am ajuns prin Strejnic( era asa liniste si curat in satul ala) si apooi am intrat in Ploiesti yeee :)) a fost bine la urma urmei, am fost calma.Zic uite ma duc sa cumpar niste covorase si ajung la Stoenesti:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))
      Am patit si eu ceva asemanator! Trebuia sa fac ITP-ul la masina si in locul pe care-l stiam eu nu a vrut sa ma primeasca pe motiv ca trebuia sa fac programare inainte. Dau sa ies din curtea respectiva. In fata traversa un drum cu doua benzi pe sens, foarte circulat. Calculez eu ca am mai multe sanse sa ma duc la dreapta decat sa astept o vesnicie sa ma lase cineva sa ma duc la stanga, unde de fapt trebuia sa merg :D Putin mai incolo era un sens giratoriu (ma rog, atunci se construia) si am zis ca intorc acolo sa ma duc unde trebuie. Ei bine, ceasul rau, pisica neagra, ce-o fi fost, in loc sa semnalizez stanga pentru sens, am semnalizat dreapta. In secunda doi am realizat greseala, dar in loc sa schimb semnalizarea, am respectat semnalizarea si m-am dus la dreapta :))) Nu stiu care a fost logica mea in acel moment :P O ceataaaaa si o aglomeratie pe druuuum de speriat! Am intrat in panica si m-am lasat dusa de valul de masini. Numai ca valul se ducea la Sibiu si eu nu aveam treaba la Sibiu :))) In Copsa ma tot uitam de un loc liber pe marginea drumului sa trag pe dreapta, dar ca un facut nu gaseam nimic sa-mi convina. Am ajuns in Axente! La iesirea din Axente am vazut iesind din ceata un peco pe partea mea :D Rapid semnalizare dreapta si m-am bagat in peco. Mi-a luat apoi mai bine de 10 minute pana am reusit sa ies la stanga, pentru ca era ora de varf si nu ma lasa nimeni :D Am plans de m-am imprastiat cand am ajuns in prima parcare din Medias, apoi m-am dus sa caut alt atelier unde puteam face ITP-ul :D
      Aseara mi-ai aparut in gand! M-a sunat mama sa ma intrebe daca joia viitoare, in jur de ora 21, ma pot duce dupa ea la Sibiu. Zice "Stiu ca Paul (sotul meu) este la serviciu atunci, dar ai putea sa vii dupa mine joia viitoare?" I-am spus ca vin, sa stea linistita. Ea tot insista sa ii spun sincer daca pot sa ma duc singura, sa stie daca vorbeste cu altcineva. Am ras cu sotul meu dupa ce am inchis telefonul :D Mama mea are impresia ca pot conduce doar cu sotul meu in dreapta :))) Trebuie sa precizez ca mama are carnet de conducere de 17 ani, dar a condus maxim 12 ore in tot acest timp :) Se tot codeste sa conduca si isi cauta motive sa nu conduca. Apeleaza la tata sau la taxi ori de cate ori are nevoie sa ajunga undeva. Acum sunt si eu pe lista ei de soferi personali :))

      Ștergere
  8. Criiiiiiiss, am fost ieri , doar la sensuri giratorii am fost ajutata de copilotul meu ( mama) ca nu le am cu " a treia iesire din sensul giratoriu" sau a doua iesire ...mi am luat tensiunea inainte sa plec de acasa, cam maricica, dar mi am revenit pe drum si m.am simtit bine cand am vazut panoul ca am iesit din Prahova si apoi Ilfov:)) zic in sfarsit alt judet , am dat si de biciclisti, era un grup echipat ca la le tour de France ( "febletea mea"ei sunt, când conduc, n.am nimic cu ei, doar ca vreau sa ii ocolesc cat mai mult,mi.e frica oarecum de ei). Nu a fost mare distanta Ploiesti-Snagov , dar oricum drumuri noi , noi in sensul ca nu am condus eu pe ele pana acum. Mai trebuieeee sa mai merg, no more comfort zone!! Am adormit devreme, vroiam sa ma mai uit aseara la Asia express, in vise poate :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo!!!! :D Inca putin si te duci cu masina pana in Grecia :D
      Ai vazut ca te descurci? :D
      In sensurile giratorii mergi incet si numara strazile care se deschid in dreapta ta. A treia iesire este a treia strada la dreapta :) Nu te panica daca o ratezi si iesi pe unde nu trebuie, pentru ca Waze isi recalculeaza ruta si te aduce pe drumul cel bun. Pentru inceput ramai pe prima bada in sens (daca sensul este cu mai multe benzi), nu te baga pe benzile de langa mijloc, astfel nu mai trebuie sa te stresezi si cu acordarea prioritatii de dreapta :) Cu timpul o sa te incadrezi cum trebuie :D
      PS Noi nu avem cablu tv de cativa ani :) Am scris si pe blog despre asta :D

      Ștergere
    2. Ups , am uitat...La multi ani si iti doresc o primavara cu cat mai multe bucurii! :*

      Ștergere
    3. Multumesc! :)
      Primavara frumoasa si vesela sa ai si tu! :*

      Ștergere
  9. Ce faci, Cris, esti bine ? :) eu am o stare de agitatie, de imi vine sa plec undeva departe sa nu mai vad aci la munca lume tabarand pe magazin( cu toate ca nu vand eu ca sa fiu agitata , dar tot imi da o stare de agitatie) :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt in panica :) In judetul meu nu exista nici un caz :D S-au luat si la noi masuri (scoli inchise, coada de oameni sta afara, in magazine se intra doar cate 5 persoane...) si dispar repede de pe raft anumite produse, dar deocamdata totul este in termeni acceptabili :D
      Se apropie drumul? :D Cum esti?

      Ștergere
  10. Pai nu mai raspundeai si d.aia am pus ":(" . Nu sunt panicata nici eu ...drumul nu stiu, mai intarzie probabil ca daca e starea asta de tre sa ne limitam drumurile...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ti-am raspuns in 17 martie :) Nu ai vazut?
    La sfarsitul saptamanii nu prea sunt de gasit in online, de aceea raspund cu intarziere :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu.mi aparea decat ce am scris eu , abia dupa "Cris si fata trista(emoticon)" mi.a aparut ce ai scris. Da...Asa si drumul...cred ca nimic nu e intamplator, adica sa nu mai fac drumul acus in aprilie, ci altadata....Ca nu aveam treaba acolo, gen sa ma duc la doctor sau ceva asemanator. Aveam alta treaba... :P vedem ce va fi...abia astept sa se termine...te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La rubrica contact ai adresa mea de mail. Imi poti scrie direct acolo :)

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog