luni, 17 august 2009

New Moon - Luna noua

Dupa ce am citit Twilight (Amurg), am asteptat cu sufletul la gura cea de-a doua carte, New Moon (Luna noua). Nerabdarea mea a fost potolita intr-o sambata noapte, cand in cateva ore am parcurs cu sufletul la gura toata povestea nespus de trista si ciudat descrisa a unui suflet la margine de prapastie. Daca prima carte a avut un ton surprinzator si romantic, a doua carte este atat de sfasietoare, ca te cutremura. De altfel, chiar titlul ne ofera un indiciu important despre subiectul cartii, luna noua fiind cea mai intunecata faza a ciclului lunar. Sa crezi ca ti-ai pierdut definitiv adevarata dragoste si sa simti disperarea cum iti intuneca ratiunea si dorinta de a a trai cred ca este cel mai trist drum cu care ne putem intersescta in viata noastra. Sa cauti cu lumanarea moartea pentru ca ea este singura care te poate alina si sa accepti de buna voie sa risti totul pentru ca nu mai ai nimic de pierdut. Cat de puternic sa fie cineva sa reziste tentatiei de a sari in gol de pe cea mai inalta stanca daca gandul ca la sfarsit nu va mai simti durere, nu va mai simti singuratatea si nici disperarea si va auzi vocea celui drag?
Atunci cand Bella descoperă că poate auzi vocea lui Edward când se află în situaţii primejdioase si dorind cu disperare să îi audă vocea din nou, ea decide să se pună cu bună ştiinţă în situaţii riscante. Jacob este cel care o ajuta fara sa vrea sa ajunga in aceste situatii, in urma unui subtil santaj sentimental. Si el ascunde un teribil secret, dezvaluirea lui dand povestii o alta fata.
New Moon (Luna noua) este a doua carte din seria Twilight. Chiar daca povestea se intinde pe multe pagini si neprevazutul isi face simtita prezenta foarte puternic, cititorului nu-i va fi sadisfacuta curiozitatea si nu va citi sfarsitul povestii de dragoste ci va fi atatat doar pentru urmatoarea carte.
Descrierea cartii:
" Pentru Bella Swan un singur lucru este mult mai important decat insasi viata ei: Edward Cullen. Dar a fi indragostita de un vampir este chiar mai periculos decat ar putea ea sa-si imagineze. Edward a salvat-o deja pe Bella din ghearele unui vampir periculos, dar acum relatia lor cutezatoare ii pune in pericol pe toti cei dragi lor si cei doi isi dau seama ca necazurile abia acum încep... "
Si dupa aceasta carte a fost facut un film a carui lansare va fi in noiembrie 2009. Rolurile principale sunt jucate de aceeasi actori.
Pe twilightguide.com am gasit o multime de poze si postere. Dintre toate, acesta mi-a placut cel mai mult:
Twilight

NEW MOON Trailer

Daca vreti sa aflati povestea din spatele cartii, cititi aici : http://www.stepheniemeyer.com/nm_thestory.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai citite articole din acest blog