duminică, 16 octombrie 2016

Un cadou pe care nu stiam ca mi-l doresc

  Nu-mi place sa cumpar ceva cadou doar de dragul de a cumpara ceva. Mereu acord o foarte mare importanta cadourilor si niciodata nu le las pe ultima suta de metri. Ma gandesc din timp care ar fi cadoul potrivit pentru fiecare, apoi caut cele mai bune oferte si cumpar din timp acel cadou pentru a evita neprevazutul inevitabil: lipsa stoc, lipsa fonduri disponibile, lipsa inspiratie sau uitare. Mereu incerc sa cumpar cadouri speciale, deloc banale si potrivite pentru ocazia respectiva. Imi place sa surprind placut si de cele mai multe ori imi iese planul.
  Pentru ziua de nume a fetitei mele m-am gandit sa dau o comanda la Colop pentru o stampila personalizata. Mi s-a parut ceva foarte potrivit pentru o zi onomastica si nu am vrut sa cumpar ceva banal inscriptionat cu numele ei, cum ar fi o cana, o sapca sau un breloc. Personalizarea stampilei a fost foarte simpla deoarece pe site orice client poate creea sau incarca sablonul pe care il doreste.


  Stampila creeata de mine continea numele ei si o mica lista de optiuni:


  - Asta mi-ai cumparat cadou? O stampila? Ce sa fac eu cu o stampila? Cam asa m-a asaltat cu intrebari junioara mea cand a desfacut micul pachet ce se dorea a fi cadoul ei.
  - Stampileaza pe o hartie si iti explic. Dupa cum vezi, langa numele tau apare o mica lista de optiuni. Aceste optiuni le poti bifa sau le poti taia. Sa spunem ca lucrezi suplimentar la matematica. La sfarsitul exercitiilor pui stampila si apoi bifezi daca ai inteles, daca ai terminat sau daca ai intrebari. Daca nu ai inteles sau nu ai terminat sau nu ai intrebari, tai acele optiuni. La sfarsitul saptamanii, cand verificam impreuna caietul, si eu si tu vom sti daca trebuie sau nu sa refacem unele exercitii. Mai poti folosi stampila cand iti las bilete cu ce ai de facut, cand citesti o carte care ne apartine si oriunde mai crezi tu de cuviinta. Iti va fi de mare ajutor.
  Dupa ce a primit aceste explicatii, junioara s-a uitat la mine cu neincredere, a ridicat din umeri si a pus stampila pe masa, ocupandu-se in continuare de celelalte cadouri primite. Eram ferm convinsa ca de data asta am dat cu batul in balta si eram dezamagita de reactia ei. Stampiluta mi se paruse o idee geniala dar acum nu mai eram chiar atat de sigura.
  La o saptamana de la primirea cadoului, cautand o foaie de hartie pe biroul junioarei, dau peste caietul ei de exercitii. Il deschid sa vad ce a lucrat si... constat cu mare uimire si incantare ca stampila a fost folosita!!! Cu zambetul pana la urechi am intrebat-o pe Teo cum de s-a hotarat sa foloseasca stampila, pentru ca nu am vazut-o prea incantata cand a primit-o cadou. Fata s-a uitat la mine si mi-a raspuns:
  - Mami, mi-ai dat un cadou pe care nu stiam ca mi-l doresc.

2 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt toate găsirile astea pe care n-avem habar că le căutam :)) Cred că le-ar plăcea și nepoțeilor mei darul primit de Teo, dar cum pot jura că cea pe care va scrie Theo va fi folosită pe toți pereții, mă fac că n-am citit nimic azi aci :)))))))))) Din text în text acuș ajungi la final de Superblog, felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheeeee, mai este mult pana la final :D Nu ma asteptam sa trebuiasca sa scriu despre atatea chestii, dar daca am intrat in hora trebuie sa joc :D

      Ștergere

Cele mai citite articole din acest blog