luni, 28 decembrie 2009

Julie & Julia


Julie Powell (Amy Adams) este un functionar public si o scriitoare ce nu-si poate termina cartea din lipsa de inspiratie, nemultumita de faptul ca viata trece pe langa ea si nu a realizat nimic ce merita amintit. Isi propune sa faca ceva ce o reprezinta si ii face placere, luandu-si limita de executie un an. Incercarea ei de a găti într-un an toate cele 524 de rețete din cartea Juliei Child (Meryl Streep), Mastering the Art of French Cooking, reprezinta o sarcina pe care doreste sa o duca la indeplinire cu orice pret. Este ferm convinsa ca aceasta incercare este un colac de salvare, o dovada ca nu este inutila si ca poate duce la bun sfarsit orice isi propune. Fiecare zi din acest an si fiecare reteta incercata in bucataria ei minuscula este povestita intr-un blog - decizia asta se va dovedi a fi foarte inspirata.

Filmul prezintă în paralel si viața pariziană a Juliei Child (Meryl Streep), o doamna maritata la o varsta inaintata (40 ani) care din dragoste pentru sotul ei invata sa gateasca. Ia lectii de la un maestru bucatar si urmeaza cursurile unei scoli renumite de bucatarie. Dupa ce termina scoala, se asociaza cu alte doua doamne si incep sa scrie o carte de bucate in care descrie retete frantuzesti pe intelesul tuturor gospodinelor. Abia dupa 8 ani reusesc sa termine, insa cartea este atat de stufoasa ca este refuzata pentru publicare. Atunci trebuie sa o ia de la capat.

N-am sa povestesc tot filmul. Va las sa descoperiti voi restul. Ca sa va fac si mai curiosi, va las sa vedeti trailer-ul :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai citite articole din acest blog